Pre-cum. Ce s-a întâmplat?

Lubrifiant care este eliberat din penis atunci când un bărbat este excitat

Pre-cum este un lichid clar pre-ejaculator care este eliberat din penis atunci când este trezit, similar modului în care vaginul secretă lubrifiere naturală.

De unde vine pre-cum?

Preejaculatul este produs de glanda lui Cooper de mărimea unui bob de mazăre (glanda bulburetrală), situată chiar sub prostată.

Pre-cum este la fel cu spermă?

Nu, mulți oameni confundă precum și spermatozoizii (ejacula), și asta e de înțeles. Ambele fluide sunt secretate de penis, dar au scopuri și beneficii diferite.

Precum acționează ca un lubrifiant de pre-penetrare, dar scopul său principal este de a lubrifia uretra pentru a face călătoria spermatozoizilor de la testicule la vagin cât mai sigură posibil. De asemenea, ajută la curățarea urinei de bacterii și la egalizarea nivelului pH-ului.

Spermatozoidul este un lichid care poate fi alb, gri sau chiar gălbui la culoare și apare ca urmare a orgasmului. Transporta spermatozoizii de la penis la vagin pentru fertilizare.

Cât de mult preejaculat produce organismul?

Pentru majoritatea proprietarilor de penis, cantitatea de lichid preejaculator variază de la o linguriță sau mai puțin.

Unii posesori de penis pot experimenta și produce cantități excesive de pre-sperma, ceea ce poate fi oarecum împovărător și inconfortabil. În timp ce excesul de lichid preejaculator nu este un pericol pentru sănătate, poate fi incomod și jenant să-ți umezi brusc lenjeria atunci când vezi o figură mergând pe stradă. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să te bazezi pe utilizarea pre-cum ca lubrifiant!

Cum să faci față excesului de precum?

Dacă aveți cantități crescute de preejaculat, mai ales în situații în afara dormitorului, consultați-vă medicul. Există medicamente pe care medicul dumneavoastră le poate prescrie pentru a reduce cantitatea de lichid preejaculator, menținând în același timp beneficiile naturale de curățare și echilibrare a pH-ului uretrei.

Cum să produci mai mult precum?

Se poate foarte bine ca corpul sau penisul dumneavoastră să nu producă preejaculat sau să producă doar o cantitate mică din acesta. Din păcate, multe companii de suplimente susțin că măresc cantitatea de pre-cum, dar nu cădea în aceste trucuri ieftine - cantitatea de lichid pe care o produce corpul tău este în afara controlului tău. Fiecare organism este construit diferit.

Posesorii de penis ar trebui să încerce stimularea prostatei și antrenamentul mușchilor planșeului pelvin. Acest lucru vă va învăța să controlați ejacularea precoce din plăcere și, în același timp, să îmbunătățiți producția de pre-ejaculare.

Precum poate provoca sarcina?

Șansele sunt mici, dar da, tot poți rămâne însărcinată! Acesta este motivul pentru care coitus interruptus, în care un bărbat își retrage penisul în timp ce simte că se apropie un orgasm, nu este o modalitate ideală de a preveni sarcina.

Poți să dai sau să obții o ITS din pre-cum?

Pre-cum este un fluid sexual care poate transporta bacterii sau infecții virale din glandele lui Cooper, așa că da, este posibil să vă infectați și să transmiteți ITS.

ITS pot fi transmise prin toate formele de sex, inclusiv sexul care nu duce la sarcină, cum ar fi oral sau anal. În cazul sexului vaginal cu penetrare, șansa ca precum transmiterea unei ITS este mult mai mare decât șansa de a rămâne însărcinată.

Prin urmare, folosiți întotdeauna un prezervativ, chiar dacă intenționați să faceți doar sex oral.